Generel information

Vejret Sydafrika

Forår: Fra september til november er en af de smukkeste årstider med foråret der står på spring, dyrene bliver mere aktive end om vinteren og bushen bliver grønnere. De store fugle flokke trækker til for at yngle og november er helt unik ift. at opleve de smukke fugle. Oftest vil der kun være lidt regn, dog er det i denne periode vi håber på at få vand for at sikre at det hele grønnes, temperaturen ligger på 22-27°C om dagen.

Sommer: Sommeren går fra december til februar og det er her du kan være heldig at opleve de mange små dyreunger, der er ofte sol og dagtemperaturer på 27-28°C. Det frodige landskab kan gøre det sværere at se dyrene, dog er dyrene mere aktive hvilke sikrer at de også kommer mere ud fra den tykke bush. Det varme sommervejr kombineret gør at vi i sommerperioden får store regnskyl med torden og lyn, disse er dog oftest kortvarige om eftermiddagen og aftenen.

Efterår: Jeg det Sydafrikanske efterår fra marts til og med maj, der der stadig en skøn temperatur, mange soltimer og dyr der oftere kommer forbi vandhullerne, da de små søer er tørret ud. Bladenes farver skifter og falder i det sidste efterår af, hvilket igen gør ved dyrene nemmere pletter. Temperaturer mellem 22-27 ° C, og antallet af regnvejrsdage bliver mindre.

Vinter: Fra juni til august er bladene visne og græsset der før var højt er visnet. Bushens tæthed gør, at du har nemmere ved at spotte dyr inde i bushen og dyrene kommer til de kendte vandhuller til at drikke. Dagstemperaturen ligger mellem 19-22 ° C, men der er i vores område også temperatur på mod de 28 ° C om dage.

Vores område ligger i et af de varmeste områder i Sydafrika, hvilke betyder, at der selv i den “kolde vinter” er varmere end i resten af ​​landet. Vi anbefaler jagt fra marts til og med oktober, en periode med ingen eller lidt jagt, gør dyrene fred til deres yngelpleje. Safari kan opleves hele året.

COVID-19 Pandemien

Du skal føle, at det er trygt når du rejser ned til os, derfor har vi indført udvidet tryghedsgaranti. Hvis du har bestilt eller overvejer at bestille et ophold, men er usikker ift. pandemien eller andet – og derfor ønsker at aflyse – så får du alle dine penge tilbage inden 7 dage – du kan også vælge at flytte dit ophold til et andet tidspunkt, uden ekstra omkostninger.
Du behøver ikke en afbestillingsforsikring eller en lægeerklæring for at aflyse eller flytte dit ophold.
Du bliver indtil 31. december 2021 kun opkrævet 20% af opholdets pris mod de normale 50% i depositum, når du bestiller dit jagtophold.

Udvidet tryghedsgaranti:
Gælder for alle rejser bestilt mellem 1. april og 31. december 2021.
Gælder så længe Udenrigsministeriets rejsevejledning er rød eller orange.
Gælder for flytning af opholdet helt frem til afrejsen fra Danmark.
Gælder indtil 31. december 2021 – betal kun 20% af opholdets pris i depositum.

Vi anbefaler, at man KUN bestiller fly direkte hos flyselskabet, samt sikrer, at det er muligt at få pengene retur eller flytte rejsen.

 

Vaccination

Inden, du rejser til Sydafrika, anbefaler vi kontakt til egen læge vedr. vaccinationer. Du skal medbringe vaccinationskort på rejsen, så du kan fremvise det til myndighederne, hvis de spørger om dette ved indrejsen. Ligeledes anbefaler vi at du læser de seneste anbefalinger her: Sikker rejse/vaccination

Myg/Malaria

Vi har i alle hytter/værelser myggenet over sengene. Vi sprayer vores lodges jævnligt for insekter, specielt efter regn hvor myg oftere forekommer. Myggene er aktive, når solen går ned og temperaturen falder. Derfor kan trøje og bukser være optimalt om aftenen. Der er myggespray til rummet og der kan købes myggespray til kroppen i vores reception.
Da vores områder ligger tæt på Kruger National Park kan der forekomme malaria – vi anbefaler derfor at du kontakter din læge for yderligere information om malariaforebyggelse.

Visum/PAS

Ved indrejsen i Sydafrika får du et turistvisum, det er derfor ikke nødvendigt at ansøge om dette inden. Du skal have et pas der er gyldigt i min. 6 måneder efter hjemrejsedatoen fra Sydafrika, der skal derud over også være 2 blanke sider.
Se gældende indrejsebetingelser til Sydafrika samt oplysninger om COVID-19 her: Rejsevejledning Sydafrika

Valuta

I Sydafrika er den lokale valuta Rand – det forkortes R eller ZAR. Der kan de fleste steder betales med VISA, dog er vores anbefaling at man veksler til lokal valuta inden afrejsen og medbringer til eventuelle souvenirs eller drikkepenge. (Drikkepenge kan dog også afregnes ved slutafregning)

Forsikringer

Vi anbefaler alle vores gæster at have styr på deres rejseforsikring og afbestillingsforsikring inden afrejsen. Tjek med dit nuværende forsikringsselskab om du er dækket ind når du rejser til Sydafrika, der kan i de fleste selskaber tegnes en tillægsforsikring hvis du ikke har den med i din nuværende. Bemærk venligst at det gule sygesikringsbevis ikke dækker i udlandet. Det er vigtigt at du har styr på, hvordan du er forsikret, når du tager på jagt i Sydafrika, da den lovpligtige ansvarsforsikring som er tilknyttet dit jagttegn, ikke dækker i Sydafrika. Vi anbefaler at du kontakter: Europæiske Rejseforsikring for at få yderligere vejledning.

Børn under 18 år

Jagt, Sydafrika og børn kan sagtens kombineres. Børn kan deltage i jagt sammen med én forælder og der kræves ikke jagttegn i Sydafrika for at nedlægge vildt; det kræves, at man skyder riflen ind/gennemfører en skydeprøve inden jagten, derfor er det en god ide, at man inden har været på skydebane.
Ud over jagt med børn er der rig mulighed for at deltage i mange af de spændende aktiviteter der er i vores nærområde.

Fly

Vores pakker og ophold er ikke inkluderet flyrejse. Dette da vores gæster ofte har specielle præferencer ift. afrejselufthavn, plads i flyet, ankomst og afrejse dag osv. – derfor har vi valgt, at vi stiller os til rådighed med råd og vejledning ift. at søge efter de bedste flybilletter til vores gæster, så opholdet er tilpasset de specifikke ønsker og præferencer, enhver måtte have.
Vi anbefaler at vores gæster søger på: MOMONDO ift. priser på fly, men bestiller direkte hos flyselskabet. Der kan, hvis der ønskes, rekvireres dagsfly til Sydafrika og bestilles hotelophold i Johannesburg ved ankomsten, så man har en overnatning, inden det sidste stykke til jagtområdet. Vi hjælper gerne.

Tidsforskel

Da vi i Danmark ligger på samme breddegrad som Sydafrika er der ingen tidsforskel, dog har de ikke sommer/vintertid, hvilke betyder at de under vores vintertid er en time længere fremme end os.

Internet/Mobil

Der er WIFI i hovedområderne på vores lodges – husk vi ligger ude midt i bushen, hvilke betyder at nettet ikke altid er 100% stabilt. Det er en god ide at kontakte familie og venner over nettet, når du er i Sydafrika, da almindelig telefoni oftest er meget dyrt, du kan tjekke med dit teleselskab hvad prisen er, ellers foreslår vi Messenger, FaceTime, Teams, Zoom og tekst/billeddeling via WhatsApp.

Elektricitet

Der er i alle indkvarteringer en adapter til europæiske stik, ønsker du ekstra stik kan de lejes under dit ophold.

Sprog

Vores personale taler som 2. sprog engelsk – de er dygtige til at formidle og sikrer at du får alle oplysningerne med dig, når du er på jagt eller på safari, vi er oftest også selv repræsenteret i Sydafrika og der kan ved bestilling sikres at der er en dansktalende tilstede på lodden.

Drikkevand

Vi har i vores indkvarteringer vores egne vandboringer, derfor kan vandet der kommer ud af hanen drikkes.

Byer i nærheden

Den by der ligger nærmest er Phalaborwa, der kan I proviantere, hvis I har valgt at køre selv. I Phalaborwa er der en gate til den offentlige del af Kruger National Park. Hoedspruit er en meget populær turistby og ligger kun 55 km fra lodgen. Her er både indkøbscentre samt et stort udvalg af souvenirs.

Spisesteder

Har du valgt at køre selv er der følgende spisesteder tæt på Phuti Lodge:

Lamai Safari 5 km
Three Bridges 15 km
The Bushweld Terrace 24 km.

Kriminalitet

I området ved Phalaborwa og Hoedspruit er kriminaliteten lav, og du kan færdes i disse byer – dog er der områder, der bør undgås nær Johannesburg, hvor vi anbefaler at du kun tager på guidede ture. Hvis du påtænker at besøge en lokal landsby, er vores anbefaling også, at du sikrer dig, at der er en guide med. Der er i Sydafrika, som i andre lande, områder man skal undlade at besøge eller hvor kendskab til området er et must – vi står selvfølgelig til rådighed med vejledning, hvis du er eller vil ud på egen hånd.

Fødevarer fra Sydafrika

Bemærk venligst nedenstående, hvis du påtænker at medbringe fødevarer hjem fra Sydafrika:
EU har vedtaget strenge regler om indførsel af fødevarer fra tredjelande – herunder privates indførsel fra Sydafrika. Dette fordi animalske produkter kan indeholde smitte med sygdomme, som kan spredes til vores husdyr eller mennesker. Tilsvarende er der bestemmelser om omsætning af animalske produkter ved udbrud af smitsomme dyresygdomme i EU-lande.

Myndighederne har derfor stor og øget fokus på smitterisiko, og der vil i fremtiden blive øget kontrol af ikke-kommerciel indførsel og højere bøder for overtrædelser på dette område.
Læs mere her for at sikre at du ikke overtræder reglerne: Fødevarestyrelsen. 

PERSONDATAPOLITIK

Når du besøger en hjemmeside, vil der som regel blive indsamlet nogle oplysninger om dig, som vi kan bruge til at forbedre vores indhold på vores hjemmeside. Det kan godt blive lidt teknisk, men helt overordnet handler det om, at det f.eks. er interessant for os at følge med i, hvilke sider på hjemmesiden, der får mest trafik, fordi det fortæller os noget om, hvilke emner vores potentielle kunder er mest interesseret i, og hvilke der kunne gøres mere interessante.
Vi tager din databeskyttelse alvorligt og er løbende opmærksomme på den latente risiko for, at du udsættes for tab eller tyveri af data, derfor gør vi, hvad vi kan for at sikre os mod tab af dine data.

Vi behandler data om dig i det omfang, det er nødvendigt for at opfylde en aftale indgået mellem os og dig og det omfang, vi har en berettiget interesse heri, samt i det omfang du har samtykket heri.

Vi behandler persondata der omfatter navn, adresse, køn, fødselsdato, e-mailadresse samt telefonnummer. Oplysningerne indhentes, når du bestiller en rejse, et ophold eller deltager i ture, deltager i konkurrencer eller kampagner der er sponsoreret af os og eller hvis du indberetter et problem til os.
Vi indsamler derfor oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside for at prøve at få en fornemmelse af, hvad du godt kan lide på hjemmesiden, så vi bedre kan målrette vores indhold på siden til dig, der er interesseret i Lamai Safari.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af vores hjemmeside.

Vedr. Cookies

Vores hjemmeside anvender de såkaldte ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og evt. målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies.
Se vejledning her: Cookies
Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte Google Analytics, YouTube o. lign.

Vedr. personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved at du klikker ind på noget af vores indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, eller i øvrigt bruger vores services eller foretager køb ved kontakt til Lamai Safari pr. mail eller telefon.
Det er typisk følgende typer af oplysninger, der bliver indsamlet og behandlet: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login, tilmelding til nyhedsbrev eller ved køb. Informationer via vores kontakt formular eller pr. telefon eller mail.

Sikkerhed

Vi har selvfølgelig truffet både nogle tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Vi sender kun dine oplysninger til andre med samtykke fra dig og kun hvis de skal bruges til bestilling af rejse, ophold eller ture gennem WEDOHUNT/Lamai Safari.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de sider, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering, hvis vi benytter os af dette.
Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Vi er altid interesseret i at høre vores kunders mening og opfordrer dig derfor til at kontakte op på info@lamaisafari.dk såfremt du mener der er noget vi kan gøre bedre. Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine data, sender du ligeledes en henvendelse på ovenstående mail eller kontakter
Datatilsynet direkte.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:
WEDOHUNT.DK
v/Lamai Safari Danmark
Havvejen 403
9690 Fjerritslev

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os