Jagt information

Våben og ammunition

Vi anbefaler at du benytter vores våben, men vælger du at medbringe eget våben til Sydafrika er følgende vigtigt:

 • Du skal være fyldt 21 år, for at indføre våben til Sydafrika
 • Flyver du (indenrigs) til Hoedspruit, skal du sikre, at du flyver med Airlink, det er pt. det eneste luftfartselvskab, der tillader indenrigsflyvninger med våben i Sydafrika.
 • Påregn min. 2 timere overføres i Europa og min. 3 timer ved ankomster til Johannesburg.
 • Du skal udfylde en Told deklaration A i afrejse lufthavne og en Told deklaration B ved hjemkomsten, hvis personalet angiver dette.
 • Du skal udfylde en SAPS 520 formular inden ankomsten, underskriv den første i lufthavne i Sydafrika med overværelse af politiet
 • Medbring EU-våbenpas med de våben, du ønsker at indføre
 • Medbring, våbentilladelse og jagttegn gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemrejsen fra Sydafrika
 • Invitation til jagt hos WEDOHUNT tilsendes ved bestilling af ophold, hvis du ønsker at medbringe eget våben.
 • Vær opmærksom på ved bestilling af flybillet, ved våben ikke tæller med under de normale vægtgrænser, men som et ekstra bagagestykke. Forvent ved betaling omkring 100 Euro pr. vej ved bestillingen.
 • De anførte dokumenter skal fremvises til Politiet i Johannesburg lufthavn.
 • Det er som udgangspunkt ikke tilladt at medbringe halv og fuldautomatiske våben, dog kan der søges om tilladelse til halvautomatiske haglgeværer.
 • Aflevere deklaration En udfyldt med blokbogstaver til TOLD / SKAT i afgangslufthavnen i Danmark inden afrejse
 • Aflevere deklaration B udfyldt med blokbogstaver til TOLD / SKAT når du lander i Danmark, kontoret finder du ved udgangen fra bagagehallen
 • Medbringes våben med vekselløb, skal riffeldata og løbets data anføres på hver sin linje.
 • Spis kufferter til ammunition og våben skal være egnet til transport med fly
 • Flyselskaber kræver at ammunitionstransporterer i en hardbox, hvor patronerne er ruminddelt og nogle flyselskaber kræver endvidere, at de har lås og er adskilt fra den øvrige bagage.
 • Geværolie med faresignaler betragtes som farligt gods, og må ikke medtages.
 • Det er en god ide at sikre sig, at ens våben er forsikret under rejsen, da en samlet værdi kan overstige det beløb og almindelig rejseforsikring dækker.
 • Det er jægerens eget ansvar at medbringe eget våben – dette gælder på rejsen og under jagtopholdet.
 • Forhør dig ALTID hos de flyselskaber du skal rejse med ift. transport af våben, da der er stor forskel på flyselskabernes tilgang til transport af våben.

Papirer der medbringes:

 • Gyldigt EU-våbenpas med de våben, du ønsker at indføre
 • Våbentilladelse gyldig i 3 måneder efter hjemrejsen fra Sydafrika
 • Jagttegn gyldig i 3 måneder efter hjemrejsen fra Sydafrika
 • Invitation til jagt hos WEDOHUNT

Download TOLD deklaration A og B

Download SAP520 formularen

Transport af våben

Skydevåben pakkes forsvarligt i lås bare kufferter, der må ikke være ammunition i samme kuffert og bundstykket separeres fra våben og placeres i den normale bagage.
Der må pr. person til eget brug max. importeres 200 patroner på max 5 kg.
Våben og ammunition skal checkes ind separat, ammunition kan pakkes i almindelig kuffert hjemmefra, dog skal den på indenrigsruten mod Hoedspruit tages ud af kufferten og tjekkes ind separat. Ifølge loven er det lovligt at beholde den i kufferten, men for at undgå besvær ved indenrigstjek, anbefaler vi, at du tager den op. Det er vigtigt, at du sikrer at både din ammunitionskasse samt din riffel og våbenkuffert kan låses.
Det er tilladt at medbringe bue og det kræver ikke tilladelse. Der kan komme gebyr for speciel bagage, hvilket du skal checke med de flyselskaber, du skal flyve med. Pile må ikke medbringes, da buen så fremstår som et våben, pile kan købes tæt på din indkvartering, eller du kan bestille dem gennem os, så de er på lodgen, når du ankommer.

Udrejse af Danmark med ind tjek af våben:

Det er vigtigt, at du i alle lufthavne har god tid.
I lufthavnen skal du deklarere dine våben på toldkontoret og gå til skranken for dit flyselskab. Informer om, at du rejser med våben. Påsæt bagagemærker på din våbenkuffert og almindelige kuffert, så du kan åbne dem uden at beskadige bagagemærkerne. Tjek alt bagage ind helt til Johannesburg lufthavn. Fortsæt til skranken, hvor du tjekker våben ind. Her vil sikkerhedspersonalet tjekke om dine våben er pakket efter reglerne og om våben stemmer overens med dit EU-pas og øvrige våbentilladelser samt mængde af ammunition.

Indenrigsflyvning mod Hoedspruit: gå til indenrigsterminalens Check-ind-skranke og informer om, at du rejser med våben og ammunition. Du kan her blive bedt om at vise din ammunitionskasse. Du får udleveret bagagemærker til våbenkuffert og ammunitionsæske og kan fortsætte til SAPS kontoret for indrejsende, hvor du afleverer dine våben og ammunition og kvitterer for dem.
Herefter fortsætter du til dit fly. Når du lander bliver du mødt af en af WEDOHUNTs repræsentanter, der guider dig videre frem ift. at få kvitteret for våben og få dem udleveret.

Hjemrejse til Danmark med ind tjek af våben:

Uanset reglerne er vores klare anbefaling, at du uanset muligheden for at tjekke din bagage ind i Hoedspruit og hele vejen til Danmark, kun tjekker ind til Johannesburg. Dette da der kan være usikkerhed blandt lufthavnspersonalet ift. gældende regler. Ligeledes pakker du ammunitionen for sig på rejsen til Johannesburg og når du er ankommet til Johannesburg, pakker du ammunitionen ned i kufferten som reglerne foreskriver. Ved skranken i Hoedspruit tjekker du din almindelige kuffert afsted uden ammunition, hvis personalet angiver dette, Du får udleveret bagagemærker der igen placeres så de ikke beskadiges når du skal åbne dem igen. Du går til SAPS-kontoret, hvor personalet tjekker numre og kvitterer for dine våben – herefter afrejse mod Johannesburg

I Johannesburg henter du din almindelige kuffert på bagagebåndet og går til våbenkontoret, hvor du får udleveret dine våben. Du skal igen finde skranken for dit flyselskab, hvor du tjekker din almindelige kuffert ind og får bagagemærker til dine våben. Husk at placere din ammunition i rejsekufferten. Du skal nu til SAPS-våbenkontoret for udrejsende, hvor våben igen tjekkes og afleveres. Herefter fortsætter du til dit fly.
Ved ankomsten i Danmark skal du hente dine våben hos det bagagefirma, der er tilknyttet dit flyselskab; det er angivet på information skærmene ved bagagebåndene. Efter du har hentet dine våben, går du efter tolden mod udgangen og afleverer Tolddeklaration B som du har haft med på hele rejsen.

BEMÆRK VENLIGST FØLGENDE:

 • Udfyld alle papirer med sort skrift og blokbogstaver. Undlad at underskrive SAPS520 før du indfører dit våben i Johannesburg hos det sydafrikanske politi, da de vil overvære, at du er underskriver af papirerne.
 • Hav dine nøgler til kuffert og ammunition på dig under både udrejse og hjemrejse
 • God orden i dine papirer sikrer et mere gnidningsfrit forløb.
 • Ting tager tid, du kan risikere at din tålmodighed bliver sat på prøve, men husk det er det hele værd.
 • Vi anbefaler kaliber 308W med så tung kuglevægt som muligt.
 • Ovenstående er en ”hjælpe- guide” – vi gør derfor opmærksom på, at det er jægerens eget ansvar at medbringe våben!
 • VIGTIGT: Forhør dig ALTID hos de flyselskaber du skal rejse med ift. transport af våben, da der er stor forskel på flyselskabernes tilgang til transport af våben.

Leje af våben

Vi har våben på Lodgen der kan lejes pr. dag for mellem 350,- DKK og 550,- DKK alt efter ”dyr”. Der er indskydning af riflen på vores skydebane, hvor din PH er deltagende. Når du lejer våben hos os, afhænger kaliber af de dyr du har valgt at gå på jagt efter. Bemærk at der oftest er leje af våben samt ammunition inkluderet.

Skydning til vildt

Du skal være klar både før og efter du har sat dit første skud ind på vildtet. Da de afrikanske vildtarter har hjerte og lunger placeret laverer i kroppen end mange af de europæiske vildtarter og er betydelig mere skudstærke, så er det vigtigt, at du efter første skud altid er klar til at afgive det næste. Både kudu, wildebeest og waterbuck kan snyde og ”falde i skuddet”, men der er i mange tilfælde brug for et ekstra skud for at sikre at dyret er forendt. Derfor er det yderst vigtigt at du er klar, hvis din PH efter et velplaceret skud udbryder, at du skal skyde igen. Du kan med fordel træne i hurtig repetition, afstande, samt træning til løbende vildt på en hjortebane inden dit ophold i Sydafrika. Du aftaler inden jagten hvilke afstande du er fortrolig med. Din jagtlykke kan meget nemt afhænge af god forberedelse inden og ikke kun vores PH´s evner til at føre dig til frem til vildtet for at afgive det afgørende skud.

Vi har følgende regler, hvis der anskydes et dyr: Den professionelle jæger vurderer ud fra skudsituationen og ud fra anskudsstedet om dyret er anskudt, hvis dette er tilfældet, betales trofæet på normal vis. Vores team vil gøre deres yderste for at opspore dyret ud fra blodspor/stænk så det lykkes dig at få et fangstskud, så dyret endelig forender. Hvis PH vurderer, at der var afgivet skud, men at det var et forbi skud, betales der ikke for dyret.

Jagt og safari påklædning:

Forslag til rejsetøj/håndbagage:

 • Det er altid rart at rejse i afslappet og behageligt tøj. Vi kan anbefale at jægere rejser i et par lette jagtstøvler for at spare på pladsen i kufferten
 • En let jakke til flyturen, der også kan bruges, hvis du ankommer til Sydafrika om aftenen i vinterhalvåret og evt. på jagt i de tidlige morgentimer.
 • Nakkepude og et par gode høretelefoner er også anbefalelsesværdigt til flyturen.
 • Derudover er det en god ide at benytte sig af flystrømper da turen fra Europa til Johannesburg kan være hård for bentøjet.
 • I din håndbagage skal du også huske evt. medicin – husk på, at der ved noget medicin kan være brug for et medicinpas, dette kan du få hos din læge.
 • En lille toilettaske kan være rar at medbringe, hvis du flyver om natten – husk at der er restriktioner på antal milliliter væske, der må medbringes – tjekkes på din flybillet. Er der plads i din håndbagage kan et jagtblad være ideelt, eller en god bog.
 • Evt. et ekstra sæt tøj i tilfælde af at kufferten forsinkes.
 • Vigtigst at du har dit pas, diverse formularer samt nøgle til våben/ammunition, hvis du medbringer våben selv, penge/kreditkort, medicin samt din flybilletter med – og at alt er let tilgængeligt for dig på hele turen.

Jagt og safari udstyr:

 • Jagttøj du normalt benytter herhjemme kan sagtens bruges på jagt i Sydafrika
 • Jagtbukser med zip-off funktion kan anbefales
 • T-shirt og en jakke til de kolde morgener
 • Lette jagtstøvler
 • Korte bukser og gerne gaiters til beskyttelse af anklerne, hvis du foretrækker jagt i korte bukser
 • ¾ lange jagtsokker
 • Hat med skygge
 • Evt. solbriller
 • Solcreme og læbepomade
 • Håndkikkert
 • Kamera/mobiltelefon samt oplader
 • Lille rygsæk

Konservator/Hjemsendelse

Vi anbefaler at du inden afrejsen overvejer hvilke konservatorer og fragtfirma du ønsker at benytte til at montere dine trofæer og sende dem sikkert hjem. Vores opgave er efter endt jagt at skinne, salte og sikre at karantæneperioden overholdes, inden trofæerne enten sendes til lokal konservator i Phalaborwa eller afhentes af den distributør, du har valgt til hjemtransporten og videre til den konservator du har udvalgt i Danmark.

Herunder er et udvalg af de firmaer som vores jægere gennem årene har benyttet sig af med stor tilfredshed – de har alle som hovedformål at gøre det så let som muligt for dig som jæger, så du kan have størst fokus på din jagtoplevelse hos WEDOHUNT:

Global Trophy Logistics ift. hjemtransport

Carl og Jesper fra Global Trophy Logistics tilbyder hjemtransport og alt inklusiv-pakker på konservator opgaven; der kan laves beregninger inden din afrejse ud fra vores prisliste. De foretager derudover trofæopmåling i SCI-systemet og Carl Hjort er ligeledes Certificeret CIC opmåler og officiel opmåler for Nordisk Safari Klub. På deres hjemmeside kan du få en fast fragtpris med sø-fragt fra Sydafrika, så du ikke får overraskelser med moms, told eller skat, når du skal afhente dit trofæ, de kan med fordel kontaktes direkte, for et tilbud på hjemtransport samt konservator forslag – de laver en pris til dig ud fra de dyr, du forventer at afskyde ud fra vores prisliste.

Konservator i Sydafrika:

Limpopo taxidermy Lestie er blevet brugt af mange af vores jægere til konservatoropgaver. Hun står for et meget flot stykke arbejde, er omhyggelig og kender dyrenes anatomi til fingerspidserne. Firmaet er familiedrevet.

Konservatorer i Danmark:

Jacob Strunge Trophyart
Mikkel Carlsen Zoologisk-konservator.dk
Kasper Pedersen Nordjysk Trofæmontering

Drikkepenge jægere

Drikkepenge er velkendt og meget brugt i Sydafrika og der er ingen tvivl om, at personalet altid bliver meget glade for en erkendtlighed. Alt personale, vi har ansat, er i fagforening, har overenskomst og har deraf gode forhold, derfor er det op til den enkelte, om der skal gives drikkepenge samt beløbet størrelse – nedenstående er derfor kun en guideline pr. jæger/gæst.
Pr. jæger/ledsager pr. uge/ophold:

 • PH pr. jagtophold R500 (Kun jæger)
 • Skinner og tracker pr. jagt ophold R500 (Kun jæger)
 • Lodge personale pr. ophold R500
 • Ranger/Guide pr. ophold R250

Du kan vælge at sætte drikkepenge beløbet på din slutafregning – så sikrer vi fordelingen mellem de ansatte.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os